Persoonlijk

 
 

Zoals veel anderen in dit prachtige vak ben ik zij-instromer. Sinds mei 2019 met een diploma,  ‘Aankomend Hovenier’. Veel geleerd, dankzij stages bij Harry Pierik Tuinontwerp en Hovenier Jan Steenge in Koekange. Vooral veel geleerd als zzp’er bij Stadshovenier Zwolle, waar ik al het voorkomende werk doe, van onkruid wieden tot bomen planten. In Zwolle heb ik de formule ontwikkeld die ik nu ook elders toepas.

Voorheen zat ik in de boeken. Als uitgever, de laatste vijftien jaar aan een universiteit. Maar ook als auteur, met inmiddels een bescheiden oeuvre. Hele switch dus achter de rug. Maar daar enorm gelukkig mee. Veel buiten, veel met planten. Beetje terug naar mijn wortels, ik kom van het platteland. Tuinieren heeft voor mij letterlijk iets van thuiskomen. Maar dat heeft het voor veel mensen. Het thuis van planten is overal.

Als u mij benadert, heeft u iemand voor het ontwerp en voor de keuze voor de planten. En voor de coördinatie van de voorbereidende werkzaamheden, want daar heb ik ervaring mee. Spin in het web zijn. Schuurtjes, schuttingen, leidingen, kabels, grondverzet, puinafvoer: dat soort dingen laat ik aan vaklui over. Ik ben er voor het creatieve gedeelte en de projectcoördinatie. Desgewenst hoort daar ook begroting en budgetbewaking bij.

kofferbak met planten

Jan Oegema