Samen ontdekken: Betty’s verhaal

 
 Een tuin inrichten is idealiter een soort van kruisbestuiving. De klant heeft ideeën, de hovenier heeft ideeën, en samen komen ze op een aanpak die geen van tweeën vooraf kan verzinnen. Eén plus één is drie, zo gaat dat met creativiteit. De een inspireert de ander en vice versa. Lees hieronder het verhaal van Betty Bekman.

 

Betty Bekman

Betty Bekman  
 

Een stadstuin met drie steeneiken
De catalpa’s in mijn stadstuin waren te groot geworden. Maar hoe pak je dat aan en wat moet er voor in de plaats? Het zouden drie steeneiken worden. Iets wat ik zelf niet zou bedenken. Jan Oegema kwam op een winderige en regenachtige herfstdag langs voor een dagje ploeteren en spitten, maar het  deerde ons niet. Aan het eind van de middag zaten we onder de modder, maar blij met het verrassende resultaat. Op advies van Jan kwamen de drie steeneiken op een veel betere plek terecht dan waar ik ze had gedacht.

Het was het begin van een mooie samenwerking. Al brainstormend kwamen we tot een beplantingsplan met planten die er in de natuur echt toe doen. Het standaard assortiment werd zoveel mogelijk gemeden. Het werd een mooie combinatie van groenblijvende struikjes en bloeiende planten, waardoor ik het hele jaar van mijn tuintje kan genieten. De bloei van de camelia tegen de muur wisselt naadloos af met de Toscaanse jasmijn, terwijl de sedums, de lavendel, de Gaura lindheimeri ‘Whirling butterfly’ en verschillende soorten salvia’s een mooie aanvulling geven.

Het was geen eenvoudige klus, omdat ik maar een kleine tuin heb. Door Jans enthousiasme, deskundigheid en uitgebreide plantenkennis is het een stadstuin geworden die aan elke bezoeker bewondering en verwondering ontlokt.